Pomysł na aranżację salonu

Poruszamy tu tematy związane z wystrojem mieszkania, chwalimy się urządzonymi przez siebie wnętrzami. Opowiadamy o pomysłach, designie, polecanych producentach i sklepach z meblami oraz dodatkami.
Alek

Pomysł na aranżację salonu

Post autor: Alek »

Szukam pomysłów aranżacji salonu. Interesują mnie dodatki, które podkreślą określony styl wystroju w salonie. Dobrym pomysłem powinny być wysokie donice ozdobne. Najkorzystniej byłoby, gdyby wykonano je z lekkich materiałów takich jak laminat poliestrowo szklany. Są na pewno lekkie i umożliwiają szybką zmianę ustawienia w razie potrzeby. Spotkałem, też takie, które mają zainstalowane wkładki uprawne, co ogranicza ilość ziemi uprawnej, czyni zestaw lżejszym i bardziej mobilnym. Cudownie, gdyby jeszcze były wyposażone w stojak na którym stawiamy donicę, czyniąc ją w ten sposób pierwszoplanowym elementem wystroju.
harryhenderson

Re: Pomysł na aranżację salonu

Post autor: harryhenderson »

Ostatnio aranżuję salon w nowoczesnym stylu i szukałem dodatków, które naprawdę podkreślą charakter wnętrza. Świetnie sprawdziły się wysokie donice ozdobne z laminatu poliestrowo-szklanego – są lekkie, łatwe do przestawienia i bardzo eleganckie. Niektóre z nich mają praktyczne wkładki uprawne, co znacznie zmniejsza wagę i ułatwia pielęgnację roślin. Znalazłem też stojaki, które eksponują donice jako główny element dekoracyjny. Dodatkowo zamówiłem duży zegar ścienny, który idealnie dopełnia całość wystroju i przyciąga wzrok. Takie detale naprawdę potrafią odmienić przestrzeń i nadać jej niepowtarzalnego klimatu.
ODPOWIEDZ