Składniki
Słonina mielona opakowanie
Boczek 200 g
Cebula 2x
Kiełbasa w miarę chuda 2 małe laski
Pieprz 1 łyżeczka, sól 3 łyżeczki, majeranek 2 łyżki
2x jabłko
Przygotowanie
Cebulę i kiełbasę boczek pokroić w kostkę Boczek na patelni obsmażyć, Boczek przełożyć do garnka, dodać słoninę wcześniej zmieloną. Całość wytapiać na wolnym ogniu, dodać kiełbasę i po 5 minutach dodać cebulę, przyprawić solą pieprzem i majerankiem (majeranek spora ilość) Gotujemy 1 godz Wsypujemy jabłka pokrojone w kostkę i dalej gotujemy jeszcze 15 min, gotowe Dobrze smakuje z ogórkiem małosolnym
Prawdziwy polski smalec z jabłkami zrobiłem super
Prawdziwy polski smalec z jabłkami zrobiłem super
Ostatnio przesunięty w górę pt kwie 04, 2025 5:26 pm przez: Anonymous.